naar top

Laat je eID aanpassen

di 11 december 2018
De nieuwe gemeentenaam Puurs-Sint-Amands moet geregistreerd worden op je eID. Je krijgt een jaar de tijd om die aanpassing in orde te brengen.

Wanneer?

Je hoeft je identiteitskaart niet per se al in januari aan te passen. Want dat kan nog tot en met 31 december 2019. Kom dus in 2019 gewoon eens langs wanneer het jou past.

  • Vroeg je recent een nieuwe identiteitskaart aan?

Kom dan je nieuwe eID pas ophalen in januari en laat er meteen de correcte gemeentenaam op registreren.

Opgelet: ga je in 2018 nog naar het buitenland? Zorg dan dat je een geldige identiteitskaart bij je hebt! Dus eventueel toch je nieuwe kaart zonder de nieuwe gemeentenaam (dan moet je in 2019 terugkomen voor de naamregistratie).

  • Vervalt je eID in 2019?

Laat dan niet eerst nog je huidige eID aanpassen. Wacht tot je je oproepingsbrief krijgt: dan registreren we de correcte gemeentenaam meteen op je nieuwe kaart.

Belangrijk om te weten: ook Kids-ID’s en elektronische verblijfstitels van niet-Belgen moeten aangepast worden. Reispaspoorten niet.

Waar?

Voor de aanpassing kun je terecht in het gemeentehuis van Puurs en Sint-Amands. Gewoon even langsgaan bij de dienst Burgerzaken. Benieuwd naar de openingsuren? Die vind je in de fusiefolder die je onlangs ontving en binnenkort ook op www.puurs-sint-amands.be.

We bekijken momenteel of het wettelijk en technisch mogelijk is om je eID aan te passen op ándere locaties. Denk aan de bib en de dienstencentra. Ook zullen we proberen om extra registratiemomenten te organiseren buiten de traditionele openingsuren. Daar verneem je later meer over.

Breng je pincode mee

We kunnen jouw eID alleen aanpassen als je ons je pincode geeft. Ken je die zelf niet? Dan zijn er twee opties:

  1. Je kent wél je pukcode:

Breng die mee. Dan kunnen een nieuwe pincode instellen naar eigen keuze.

  1. Je weet ook je pukcode niet meer:

Vraag online een nieuwe pincode aan via  de website van de FOD Binnenlandse Zaken. Of doe dat via het gemeentehuis. Drie weken later liggen je codes bij ons klaar: kom ze ophalen en laat meteen je gemeentenaam aanpassen.

Nog vragen? Bel 03 890 76 76 of mail info@puursam.be.

Nieuwsoverzicht
burger

Openingsuren & contact

burgerzaken

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 50
Fax fax
03 890 76 91
e-mail
burgerzaken@puursam.be

Lees meer artikels over