naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Allemaal klassiek op 8 en 9 december – met wedstrijd

di 04 december 2018
Op zaterdag 8 en zondag 9 december tussen 10.00u en 12.00u is het weer zo ver: het Weekend van de Klassieke Muziek. Hét moment om eens te proeven van bekende melodieën, rustige sfeermuziek, klassiek voor kinderen of de reeks Klara Serveert, die je hapjes nog lekkerder maakt met aangepaste muziek.

Ben je een beginner die graag de wondere wereld van klassiek ontdekt? Vraag je je af of er ook klassieke muziek voor kinderen bestaat? Of ben je op zoek naar iets specifiek? Reinhilde – op de hoogte van alles klassiek – helpt je graag verder!

Ruim aanbod
In de afdeling klassieke muziek op de eerste verdieping van de bib vind je een collectie die tweeduizend jaar muziekgeschiedenis beslaat. Klassiekers en minder bekende werken, grote en kleine namen, uitvoerders met internationale faam naast mensen van eigen bodem, oude en nieuwe muziek, voor elk wat wils.

Met 2.500 stuks veel kans dat je vindt wat je zoekt: cd’s om te beluisteren én een uitgebreide operacollectie met een ruim aanbod dvd’s. Om je ervan te overtuigen dat een mens maar beter vroeg dan laat klassieke muziek ontdekt is dit als lid van de bib volledig gratis!

Klassiek voor alle emoties
Klassiek is er in alle maten en gewichten, voor alle emoties en voor heel veel momenten. Maar helaas zijn er nog te veel mensen die te weinig kennen van klassieke muziek.

De boeken en de 10-delige cd-boxen Iedereen klassiek: klassiek voor alle emoties 1en Iedereen klassiek: klassiek voor alle emoties 2 zijn er om jong én oud te laten kennismaken met, te leren genieten van en verknocht te laten worden aan klassieke muziek. En hoe kan dat beter dan je te verbinden aan de Grote Emoties? Of het nu gaat om verlangen, angst, verdriet, energie of liefde, muziek biedt steeds een uitweg, verzacht én versterkt. De emoties vormen meteen ook de structuur van de boeken, ingevuld met de mooiste, bekendste en krachtigste muzikale werken.

De musicologen van Klara leggen uit wat je kan horen, geven wat achtergrond bij het werk en de componist, goochelen met interessante weetjes en geven je een pak luistertips mee.

Ook deze gidsen voor klassiek in alle maten en gewichten, voor alle emoties, voor iedereen, vind je in de bib.

Ook Iedereen klassiek?: een gebruiksaanwijzing voor beginners & liefhebbers is een aanrader.

Wedstrijd
Op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 zendt Klara de Klara Top 100 live uit vanuit het Radiohuis in Kortrijk. Weet jij welke compositie dit jaar eindigt op nummer 1? Dan maak je kans om een duoticket voor het nieuwjaarsconcert van Ensembl'Arenski op 13 januari in GC De Nestel in Sint-Amands te winnen! Stuur ons je antwoord (titel + naam componist) vóór 12 december door via bibliotheek@puurs.be en wie weet zet jij 2019 muzikaal in.

Interesse in Top 100 Klassiek? De bib bezit de cd-boxen van de edities 2016 en 2011. Je kan ze gratis lenen!

Nieuwsoverzicht
Pergolesi.jpg

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 13
e-mail
bibliotheek@puurs.be

Lees meer artikels over