naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Puurs als partner in See2DO!

do 29 november 2018
Laat je begeleiden en bespaar energie! In See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om inwoners zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden bij de energetische renovatie van hun woning. Hierbij volgen ze het 'Doen door Zien' principe.

Als inwoner van Puurs kan je dankzij dit project gratis advies en begeleiding krijgen om je woning energiezuiniger te maken.

Plan je een grondige renovatie, kleinere isolatiewerken of wil je gewoon weten wat er mogelijk is in je woning? Dan kan je hiervoor beroep doen op een van de onafhankelijke experten van IGEMO of KampC.
Interesse? Neem dan snel een kijkje op www.igemo.be/renovatieadvies of neem contact op met het renovatieteam van IGEMO via 015 28 77 62 of renovatieadvies@igemo.be.

Wil je zelf de mogelijke besparingen in je huis ontdekken, ga dan aan de slag met de ‘mijnwarmhuis’ tool: https://www.puurs.be/mijnwarmhuis.

De online tool ‘Mijn warm huis’ wil inwoners helpen bij het energiezuinig maken van hun woning.
Welke ingrepen kan je uitvoeren om je energiefactuur te verlagen? Welk positief effect heeft dit op ons milieu? Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over je huis berekent ‘Mijn warm huis’ het potentieel van je woning. Vervolgens kan je aangeven wat je wenst te verbeteren, rekening houdend met je budget en/of woonwensen.
Op basis van de gemaakte keuzes krijg je een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. Ook premies waarvoor je renovatie in aanmerking komt en wat je jaarlijks kan besparen wordt weergegeven in de tool. Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ ook aan welk positief effect een renovatie kan hebben op jouw leefmilieu. De tool is enorm gebruiksvriendelijk, hoe beter je antwoorden aansluiten op je situatie, hoe exacter het resultaat.

Heb je hulp nodig bij het invullen? Kom dan langs bij het Woonloket. Openingsuren vind je op www.igemo.be/woonloket. Maak een afspraak via woonloket@igemo.be of 015 28 60 28.

Bovenstaand aanbod kadert binnen de inspanning van Puurs om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent te verminderen op haar grondgebied. 

cc Binder als prototype voor energetisch renoveren
cc Binder wordt als demonstratieproject verbouwd tot een gebouw met een energiezuinig gebouwenbeheersysteem. Het systeem biedt je als burger een maximale toegankelijkheid met in de lokalen een hoog gebruikscomfort maar tegen zo’n laag mogelijk energieverbruik.

Nieuwsoverzicht
see2do combinatielogo

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be

Lees meer artikels over