naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Film in december

wo 28 november 2018
Op het programma: de Film Fest Gent-winnaar, de Belgische inzending voor de Oscars en de Gouden Palm-winnaar! Zotjes.

We beginnen december met Cold War, een jazzy, visueel vernuftig filmpje over onmogelijke liefde in onmogelijke, politiek gechargeerde tijden, dat amper 85 minuten nodig heeft om de gevoelstemperatuur in onze filmzaal aanzienlijk de hoogte in te jagen. Drie jaar geleden ging Ida van Poolse regisseur Pawel Pawlikowski met de Oscar voor beste buitenlandse film aan de haal.

Op 11 december zie je Girl, die zowat alle mogelijke prijzen wint die er bestaan én de Belgische inzending voor de Oscars. Need to say more?

Er was geen uitgesproken favoriet voor de Gouden Palm dit jaar, dus kwam de bekroning van Shoplifters als een verrassing. Dat maakt de prijs echter niet minder verdiend. Ten eerste omdat de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda na dertien langspeelfilms (onze favoriet: Nobody Knows) zo'n bekroning dubbel en dik verdient. Ook dit pareltje is niet te missen op 18 december.

We zetten de kerstvakantie wild in met de jeugdfilm Louis en de Aliens, een niet van deze wereld animatiefilm over Louis en ... tja ... aliens.

Op 26 december - uitzonderlijk op woensdag - sluiten we het jaar af met de absurde politiekomedie BlackKklansman. Enkel Spike Lee kan zich permitteren om een komedie te maken met als premisse “een zwarte en een jood wandelen de KKK binnen”. En enkel Spike Lee slaagt erin om de bittere boodschap van waanzinnige rassenhaat te gieten in een entertainende film, zonder dat de boodschap verloren gaat.

Meer films ontdek je via www.ccbinder.be/film en maak het mee.

Nieuwsoverzicht
girl.jpg

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be

Lees meer artikels over