naar top

Alle inwoners van Puurs-Sint-Amands moeten eID laten aanpassen

wo 07 november 2018
Vanaf 1 januari 2019 woon jij in Puurs-Sint-Amands. Die nieuwe gemeentenaam moet geregistreerd worden op de chip van je identiteitskaart. In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving moet je daarvoor toch langskomen op het gemeentehuis. Deze aanpassing is uiteraard gratis!

De federale overheid liet lang uitschijnen dat de identiteitskaartwijziging automatisch zou verlopen. Daarom vertelden we – ook in de recentste Puur Magazine – dat een bezoek aan het gemeentehuis niet nodig was. Het Koninklijk Besluit van eind oktober beslist daar nu anders over.

De inwoners van alle fusiegemeenten moeten zelf naar het gemeentehuis gaan om hun identiteitskaart (ook de Kids-ID!) te laten aanpassen. Je krijgt daarvoor wel een jaar de tijd: van maandag 7 januari 2019 tot en met 31 december 2019. Op 1 januari 2020 moet op de chip van je identiteitskaart geregistreerd staan dat jij in Puurs-Sint-Amands woont. Deze aanpassing is uiteraard gratis!

Kom in 2019 dus even langs bij onze dienst Burgerzaken. Vergeet niet om je pin- en puk-code mee te brengen. Ondertussen bekijken we of we nog extra plaatsen en tijdstippen kunnen aanbieden om de identiteitskaartwijziging in orde te brengen. Want we willen er alles aan doen om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Nieuwsoverzicht
Puurs-Sint-Amands

Openingsuren & contact

burgerzaken

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 50
Fax fax
03 890 76 91
e-mail
burgerzaken@puursam.be

Lees meer artikels over