naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Film in oktober

do 04 oktober 2018
We zijn de maand stevig begonnen met Wij, en het wordt alleen maar straffer!

Op 16 oktober hebben we filmmaker Daniel Lambo te gast. Hij stelt zijn docu Ademloos voor. Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniels vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniels vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek. Hoewel asbest sinds '98 verboden is in België, behoort de kwalijke stof lang niet tot het verleden.

Op 23 oktober zie je The House that Jack Built, de nieuwe Lars von Trier, een portret van een seriemoordenaar uit de seventies die - we citeren gekke Lars - 'het idee viert dat het leven betekenisloos en kwaadaardig is.'

Op 30 oktober zetten we Will Tura in de spotlights met Hoop doet leven, een film van regisseur Dominique Deruderre over de Keizer van het Vlaamse lied. De warme stem van Jan Decleir 'speelt' Will Tura offscreen: de keuze voor Jan Decleir is evident omdat Jan in feite zelf ook een levende legende is, en wellicht de titel keizer van de Vlaamse acteurs verdient. Er is zowel een namiddag- als avondvoorstelling.

Op 31 oktober sluiten we de maand af met The Incredibles 2.

Meer films ontdek je via www.ccbinder.be/film.

Suit up en maak het mee.

Nieuwsoverzicht
ademloos.jpg

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be

Lees meer artikels over