naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werelddag Geestelijke Gezondheid 2018: Samen Veerkrachtig

do 04 oktober 2018
Geen drie zonder vier en dus organiseren we voor de vierde keer een activiteit tijdens de Vlaamse versie van de World Mental Health Day op 10 oktober. Samen Veerkrachtig: De tiendaagse van de geestelijke gezondheid van 1 tot 10 oktober, zo klinkt dat hier.

Een inspirerende lezing waarin de scenarist en regisseur van Everybody Happy wil kijken hoe we allemaal gelukkiger zouden kunnen zijn. Hoe perfectionisme en onze interne criticus misschien aan de basis zou kunnen liggen van de burn-out- en depressie-epidemie. En wat dus de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn voor een leven met minder stress en zelfkwelling.

Een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als pogingen tot dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto's, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside-informatie.

Nic Balthazar (1964) zette na zijn studies Germaanse Talen zijn eerste stappen in de media als filmjournalist, daarna als radio-en televisiemaker en presentator. Zijn filmdebuut Ben X was een meeslepend drama dat internationaal tal van prijzen in de wacht sleepte en het debat over pesten en autisme opende.

Tot Altijd (Ensor voor Beste Film 2012) was dan weer een beklijvend verhaal over euthanasie. Voor zijn nieuwste film Everybody Happy kreeg hij op het Filmfestival van Montréal alvast de prijs van beste regisseur.

Nic Balthazar is als schrijver, theater- en documentairemaker een man van vele talenten, en is ook bekend voor zijn jarenlange inzet voor duurzaamheid en tegen de klimaatopwarming.

Everybody Happy. Kies voor meer geluk! - Nic Balthazar
Woensdag 10 oktober 2018 van 20.00u tot 21.30u
cc Binder - Klapper

Hoe zit het met veerkracht? - Dr. Michael Portzky (ism CM)
Donderdag 22 november 2018 van 19.30u tot 21.30u
GC de Nestel

Tickets via www.ccbinder.be/lezingen.

Nieuwsoverzicht
Foto Nic Balthazar Lieve Blancquaert kleur LR.jpg

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 13
e-mail
bibliotheek@puurs.be

Lees meer artikels over