naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Klaar voor de verkiezingen?

do 27 september 2018
Op zondag 14 oktober is het zover: dan trekken we met z’n allen naar het stemhokje. Jij kiest er mee de nieuwe gemeente- en provincieraad.

Waarvoor stem je?

Voor jou zijn de verkiezingen extra speciaal. Want straks stem je de eerste keer voor onze nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. Er komt één gemeenteraad van 29 leden. Die duiden dan het college van burgemeester en schepenen aan.

Op 14 oktober stel je ook mee de provincieraad samen. Een ver-van-mijn-bedshow? Nee hoor. Want de provincie buigt zich over heel wat zaken die jou aanbelangen. Denk aan vrije tijd, leef- en werkomgeving en welzijnsvoorzieningen.

Stemmen is verplicht. Wie niet komt opdagen, krijgt een boete. Woon jij in het buiten­land en kun je er niet bij zijn? Regel dan tijdig je volmacht waarbij je jouw vertrouwens­persoon de bevoegdheid geeft om te stemmen in jouw plaats. Ben je te laat voor die volmacht? Of wil je helemaal geen stem uitbrengen? Op www.vlaanderenkiest.be ontdek je welke stappen je dan moet ondernemen.

Hoe stem je?

In onze gemeente stemmen we al even met computers. Je kiest via het aanraakscherm en drukt je eigen stembiljet af. Dat scan je en deponeer je in de stembus.

Krijg je al stress? Echt niet nodig want het systeem wijst zichzelf uit. Maar wie 100 procent gemoedsrust wil, kan vooraf komen testen. Dat proefstemmen doe je:

  • van 1 t.e.m. 10 oktober in het gemeentehuis van Puurs en Sint-Amands
  • van 8 t.e.m. 10 oktober in dienstencentra Paepenheide (Breendonk) en de Nieuwe Ark (Ruisbroek)

Wat als je nog geen oproepingsbrief hebt?

Sommige inwoners kregen blijkbaar nog geen oproepingsbrief. Geen zorgen, je kunt een duplicaat van je brief ophalen bij de dienst Burgerzaken. Dat kan zelfs op zondag 14 oktober, de dag van de verkiezingen. Want dan is het gemeentehuis open van 08.00u tot 12.00u.

Uiteraard kun je ook al de week voor de verkiezingen terecht op het gemeentehuis tijdens de gewone openingsuren:

  • elke weekdag van 09.00u tot 12.00u
  • op woensdag ook nog van 13.30u tot 19.00u
  • op zaterdag van 10.00u tot 12.00u
Nieuwsoverzicht
electronisch stemmen

Openingsuren & contact

communicatie

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 66
e-mail
communicatie@puurs.be