naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schrijf je nu in voor deze workshops tijdens Digitale Week

do 20 september 2018
Tijdens de Digitale Week kan je in Puurs-Sint-Amands aan de slag met enkele digitale workshops en cursussen.

Workshop 3D-printen
zaterdag 20 oktober 2018 van 10.00u tot 12.00u,
Bibliotheek Sint-Amands

Deze workshop richt zich op 8 tot 12-jarigen die interesse hebben voor nieuwe technologieën en daar graag zelf mee aan de slag gaan. Je krijgt een introductie in het tekenpakket TinkerCAD om 3D-modellen te tekenen. Vervolgens ontwerp je je eigen sleutelhanger die ter plaatse wordt gemaakt met de 3D-printer. Schrijf je in voor 11 oktober. I.h.k.v. de Biebfabriek.

Maak je eigen draagbare stoel
maandag 22 oktober 2018 van 20.00u tot 22.00u,
FabLab-Klein Brabant

Een lasersnijder heeft heel wat mogelijkheden, en niet iedereen kent ze al. Daarom maak je in deze workshop een stoel en tafeltje, met een speciale eigenschap: je kan ze gemakkelijk meenemen en weer opbouwen waar je maar wil. De lasersnijder snijdt alle onderdelen uit hout van 3 millimeter dik. Neem je zelfgemaakte tafel en stoel mee naar huis op het einde van de workshop! Heb jij de creatieve microbe al te pakken? I.h.k.v. de Biebfabriek.

Leren werken met een lasersnijder
start op woensdag 24 oktober 2018 om 20.00u,
FabLab Klein-Brabant

De lasercutter, een geweldige uitvinding die ervoor gezorgd heeft dat het uitsnijden van 2D objecten kinderspel wordt. Simpel zo lijkt het, maar in de praktijk niet zo eenvoudig. Er komt namelijk veel bij kijken. In deze driedelige opleiding komen de volgende zaken aan bod: de werking van een lasercutter, de verschillende tekenprogramma’s en bestandsformaten, de te laseren materialen, de verschillende snijinstellingen, het uitsnijden van heuse 3D objecten ... Ook laten we je kennismaken met de machine specifieke instellingen voor de lasercutters die in het FabLab Klein-Brabant staan zodat je in een mum van tijd je eigen creaties kan verwezenlijken. Na afloop krijg je je eigen creatie mee naar huis.

Nieuwsoverzicht
maakjeeigendraagbarestoel.jpeg

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 13
e-mail
bibliotheek@puurs.be

Lees meer artikels over