naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het voorbije weekend opende cc Binder voor het eerst de nieuwe deuren

ma 10 september 2018
Het hele weekend lang draaide cc Binder op volle toeren: met een officiële opening op donderdag, voorstellingen van Admiral Freebee en Urbanus op vrijdag en zaterdag en ‘Open Binder’ op zondag.

Op donderdagavond vond de officiële opening plaats, genodigden genoten van een ritje op het reuzenrad en waren getuige van de onthulling van de grote toegangsdeur. Die werd letterlijk uitgepakt door burgemeester Koen Van den Heuvel en schepen van cultuur Ronny Tourné. Kunstenares Stefanie Specht gaf een woordje uitleg bij haar werk. Daarna ging de dubbele deur open met een toegangsbadge die op een kussen naar voren werd gedragen. De statige trap leidde iedereen naar de nieuwe theaterzaal. Die kreeg de naam Kollebloem, een verwijzing naar de rijke geschiedenis van het culturele Puurs.

Rien Samson, helft van de Soulshakers zorgde voor de muzikale toon, Ruben Van Gucht was gastheer van de avond. Die laatste nodigde verschillende mensen uit op het podium: Koen Van den Heuvel, burgemeester, Ronny Tourné, schepen van Cultuur, Ward Verbakel, architect van het nieuwe cc, Koen De Groof van aannemer Van Roey, Liv Lavayne, … en Pieter Czajkowski, teamverantwoordelijke programmatie van het cc. In de gezellige zetels werd een gesprek gevoerd van de betekenis van het gebouw voor Puurs en de ruime regio, over de programmatie tot enkele technische weetjes. Later werd ook Hans Bourlon even uitgenodigd om even te spreken over spektakel-musical 40-45 én de bijbehorende tentoonstelling in cc Binder natuurlijk. Met een regen van vonken werd het officiële gedeelte van de avond afgesloten. Napraten kon in polyvalente zaal Spil én in café DEKOL.

Op vrijdag en zaterdag was het eindelijk tijd voor de eerste voorstellingen in de theaterzaal. Op vrijdag werd het publiek onthaald door mini-cocktails van Ron Jaluai. Admiral Freebee had duidelijk veel plezier en kreeg een daverend applaus. Het bleef nog lang gezellig in DEKOL. Zaterdagavond werd ingezet met een receptie. Urbanus bracht zijn show TRECTO PNIX.

Op zondag trok cc Binder alle registers open en toonde samen met heel wat verenigingen en partners de mogelijkheden van het nieuwe gebouw. In zaal de Kollebloem en Klapper (de oude rode zaal) werden voorstellingen en muziek gebracht. In de ateliers konden de academies zich voorstellen. In zaal Spil vond de cultuurmarkt plaats. Talloze workshops werden gegeven en bezoekers volgden rondleidingen. Ondertussen draaide het reuzenrad op volle toeren.

Ook benieuwd naar cc Binder? Kom langs!

Koop je tickets of schrijf je in via www.ccbinder.be

 

Nieuwsoverzicht
opening ccBinder

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be