naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eandis Bouwfit-dagen

vr 07 september 2018
Energiefit (ver)bouwen? Leer het van een expert! Heb je bouw- of verbouwplannen? Laat je dan goed informeren. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Onafhankelijk advies in mensentaal
Eandis en architectenvereniging NAV ontwikkelden een tweedaagse cursus waarmee je alle kennis meekrijgt die je nodig hebt om duurzaam en energiezuinig te bouwen of te verbouwen. Voorkennis is niet nodig. Technische aspecten worden meegegeven in mensentaal door een ervaren architect. Hij geeft je onafhankelijke informatie over de voor- en nadelen van materialen en technieken. Hij illustreert alles met zowel goede als slechte praktijkvoorbeelden over typische bouwproblemen, zoals bouwknopen of koudebruggen.

Zowat alle aspecten van bouwen of verbouwen komen aan bod. Op het programma staan onder meer isoleren, ventileren, verwarming, sanitair en nutsvoorzieningen. Maar ook duurzame technieken, BENOvatie-premies en wetgeving staan op de agenda. De cursus eindigt met concrete oefeningen over de meest optimale keuzes en bouwconfiguraties.

Schrijf je vandaag nog in!
Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt ook een cursuspakket en tijdens de middag zijn er broodjes. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

De Bouwfit-dagen in Puurs hebben plaats op zaterdag 20 oktober en zaterdag 27 oktober 2018 in Bibliotheek Puurs (Hondsmarkt 2, 2870 Puurs) en dit telkens van 10.00u tot 16.00u.

Inschrijven kan via de website www.eandis.be/energiefit.

Vier goede redenen om je in te schrijven voor de Eandis Bouwfit-dagen

 1. Maak de juiste keuzes
  Er zijn heel wat verschillende bouwmaterialen en systemen op de markt. En wie (ver)bouwt moet heel wat keuzes maken. Hoe meer je weet, hoe sneller je tot de juiste keuzes komt.
 2. Voldoe aan de bouwwet
  Wie (ver)bouwt, moet voldoen aan de EPB-wetgeving (Energieprestatie en Binnenklimaat). En die gaat over alles wat te maken heeft met energie in je woning. Ook daarvan ben je best op de hoogte voor je een bouwproject start.
 3. Geen ‘bouwchinees’
  Aannemers en materialenhandelaars spreken soms bouwtechnisch Chinees. Maar het zijn wel cruciale partners voor je nieuwbouw of verbouwing. Je zult zeker merken dat alles vlotter gaat als je zelf geïnformeerd op de afspraak bent.
 4. Simply the best
  Elke fabrikant beweert de beste te zijn. En goede verkopers hebben het liever niet over de nadelen van wat ze verkopen. Met onafhankelijk advies kom je verder bij de voorbereiding van je (ver)bouwproject. Dan kun je voor- en nadelen correcter afwegen.
Nieuwsoverzicht
energiefitlogo

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be

Lees meer artikels over