naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig schoolbegin

wo 29 augustus 2018
De schoolbel rinkelt weer genadeloos. Je merkte het vast al aan het aantal fietsers en voetgangers dat op pad is. Extra opletten in het verkeer is dus de boodschap. Zet jij mee je schouders onder de actie ‘Veilig schoolbegin’?

Iedereen voorzichtig

Wist je dat er bij het schoolbegin liefst drieduizend zwakke weggebruikers éxtra zijn? Gedaan dus met de zomerse verkeersluwte. Als automobilist is dat altijd even wennen. Wees aandachtig en hou voldoende afstand.
Veilig verkeer is natuurlijk een gedeelde verantwoordelijkheid. Stuur je zelf kinderen de baan op? Zorg dan dat ze goed zichtbaar zijn: een fluovestje en fietshelm zijn onmisbaar.

Zet je schouders onder de actie

Sta jij volledig achter veilig gedrag in het verkeer? Laat het iedereen weten en spoor anderen ertoe aan. Dat doe je door de affiche ‘Veilig schoolbegin’ voor je raam te hangen. Wie weet rijf je een P-bon van 10 euro binnen, want wij loten 5 winnaars.
Motiveer ook zoon- en dochterlief om op te letten op de weg. Wie in verkeersveilige outfit naar de klas gaat, maakt kans op een P-bon van 20 euro. We schenken er 2 weg per school. De gelukkigen van bovenstaande acties zien hun naam eind september hier op onze website verschijnen.

Extra opletten op deze plaatsen

  • Zone 30 Kalfort : extra opgelet op het kruispunt Coolhemstraat/Schipstraat/Kalfortdorp

Het nieuwe schooljaar start en de werken in Kalfort lopen ten einde. De zoneborden “30” in de Coolhemstraat, Kalfortdorp en Schipstraat zijn intussen geplaatst. 

In een zone 30 gaat het niet alleen om de snelheid, maar ook om de voorrang van rechts. Alle verkeer dat uit de Coolhemstraat richting Kalfortdorp rijdt, heeft voorrang op het verkeer dat uit de Schipstraat komt. Rij voorzichtig en denk aan de fietsers!

  • Parkeerverbod Palingstraat/Dorpshart

Het parkeerverbod geldt vanaf het kruispunt Eeuwfeeststraat/Palingstraat  tot aan het kruispunt Palingstraat/Violetstraat. Dit zorgt niet alleen voor een vlottere doorgang van het auto- en werfverkeer, maar komt vooral ten goede aan de verkeersveiligheid.

Respecteer het parkeerverbod en zo kunnen we in het kader van veilig schoolbegin voldoende zichtbaarheid waarborgen voor onze scholieren.

 

Nieuwsoverzicht
veilig schoolbegin bewerkt

Openingsuren & contact

communicatie

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 66
e-mail
communicatie@puurs.be

Lees meer artikels over