naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meer weten over oude fruitrassen?

vr 24 augustus 2018
De teelt van fruit is de laatste decennia sterk afgestemd op soorten met een hoge productie, een uniform uitzicht en een lange bewaartijd. Hierdoor komen heel wat oude fruitrassen niet meer voor in onze regio.

Oude appelrassen zoals Jacques Lebel, Oogstappel, en Bellefleur en perenrassen zoals Beurré Hardy, Comtesse de Paris en Clapp's Favourite komen nog weinig voor. Ook mirabelpruimen zijn nog amper te vinden.

Eddy Vets, bekend pomoloog, zet je met deze avondles op weg om zelf een doordachte keuze te maken in de oude fruitrassen. Uiteraard is veel afhankelijk van je persoonlijke smaak en de gebruiksmogelijkheden, die je zelf op het oog hebt. Wens je een compoteappel of bakappel of gaat de voorkeur eerder naar een goede dessertappel? Vind je een sappige of knapperige peer het lekkerst? Of prefereer je een peer die lang kan bewaard worden? Bovendien kies je voor soorten die weinig ziektegevoelig zijn. De beste basis om gezond fruit te oogsten zonder gebruik te moeten maken van pesticiden.

Interesse? Kom dan op woensdag 26 september 2018 om 20.00u naar de leeszaal van de bibliotheek in Puurs (Hondsmarkt 2). Deelname is gratis. Inschrijven via de webshop www.puurs.be/activiteitendetail/3378/oude-fruitrassen#

De workshop ‘Oude fruitrassen’ is een initiatief van de milieudienst i.s.m. Tuinhier vzw en CC Binder

 

Nieuwsoverzicht
Comtesse de Paris

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be