naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Behaag natuurlijk

vr 24 augustus 2018
Met de plantpakketten van ‘Behaag natuurlijk’ verfraai je jouw tuin. Dit streekeigen groen frist vanaf volgend voorjaar je buurt op. En dit voor een fleurig prijsje.

Betaalbare hagen en houtkanten
Met de behaag-actie bieden Natuurpunt en de 30 deelnemende gemeenten al voor de 25ste keer voordelige plantpakketten vol inheems groen aan. Je kan je keuze maken tussen 12 plantpakketten voor houtkanten en hagen taxus, meidoorn, veldesdoorn, beuk en haagbeuk, over bloesem- en bessenhagen tot hagen met en zonder doornen. Het plantgoed is tussen 80 en 100 cm hoog met uitzondering van taxus (40 tot 60 cm). De meeste haagplanten komen hier van nature voor. Dit groen groeit snel en is bestand tegen onze klimaatgrillen en plantenziektes.

Naast de haagpakketten kan je ook poten van knotwilgen, (fruit)bomen en klimplanten bestellen. De bomen van dit jaar zijn lijsterbes, veldesdoorn en vogelkers. Bij de fruitbomen kan je kiezen tussen pruim ‘Belle de Louvain’, kers ‘Lapins’, appel ‘Elstar’ en peer ‘Doyenné de Comice’.

Aanbod van klimplanten en bijenhotel
Heb je geen tuin, maar fleur je toch graag jouw huis en wijk op? Ook dat kan via de behaagactie. Want met de aangeboden inheemse klimplanten, zoals wilde kamperfoelie, bosrank en hop, vorm je gemakkelijk een geveltuintje. Aan de achter- of zijkant laat je de planten meteen naar hartenlust klimmen. Langs een voetpad moet je wel 120 cm vrije ruimte houden voor passanten. Voor een voorgeveltuin moet je eerst toelating aan de gemeente vragen.

Het gaat niet goed met de bijen. Ook al zijn bijen ideale bestuivers voor bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen. Een bijenhotel is ideaal om sollitaire bijen naar je tuin te lokken.

Bestel nu je plantenpakket
Je kan tot woensdag 31 oktober 2018 tegen sterk verlaagde prijzen de streekeigen haagplanten aankopen.
Doe je mee gebruik dan het bestelformulier. Dat geef je ingevuld en vergezeld van je betaling af aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Op zaterdag 1 december kan je tussen 10.00u en 11.30u jouw bestelling komen afhalen in het gemeentemagazijn, KMO-zone Hemelrijken 11, Sint-Amands.

Meer info
Meer info sprokkel je op http://users.telenet.be/behaag/. Met vragen kan je ook altijd terecht bij de milieudienst (03 890 76 15 of ronny.segers@puurs.be). En in de bibliotheek of aan de onthaalbalie van het gemeentehuis haal je de promotiebrochure Behaag … natuurlijk met plantenbeschrijvingen, aanplant- en onderhoudstips en het bestelformulier op.

 

Nieuwsoverzicht
meidoorn

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be