naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Premie voor elektrische bromfietsen B en elektrische motorfietsen

vr 20 juli 2018
Lokale besturen zoeken naar oplossingen voor leefbare steden en dorpen. Het vermijden van toxische uitstoot en fijn stof door het verkeer in de bebouwde kernen is hierbij een streefdoel. In het kader van de klimaatproblematiek gaat het over het verminderen van CO2.

Meer elektrische (brom)fietsen, motorfietsen en auto’s kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Om dit te stimuleren geeft de Vlaamse overheid aan particulieren, vzw’s en aanbieders van autodelen en dit tot eind 2019 een premie.

De Vlaamse overheid geeft tot eind 2019 een premie bij de aankoop van een nieuwe elektrische bromfiets klasse B en/of een elektrische motorfiets. Voor een bromfiets klasse B bedraagt de premie 750 euro en voor een motorfiets 1500 euro (met telkens een maximum van 25% van de catalogusprijs). Enkel bromfietsen en motorfietsen die vanaf 15 april 2018 voor het eerst worden ingeschreven bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen komen in aanmerking voor de premie. Hier een overzicht van het ruime aanbod.

De premie kan worden aangevraagd via de website van energiesparen.be door particulieren (natuurlijke personen) of door vzw’s en autodeelbedrijven.

Je kan ook nog steeds een premie aanvragen voor de aankoop van een elektrische wagen. Deze premie loopt op tot 4.000 euro. Ook dit kan nog tot eind 2019.

Meer info: www.energiesparen.be

Nieuwsoverzicht
Erider

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be