naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeentelijke Academie voor Muziek en woord vernieuwt aanbod

wo 04 juli 2018
Hou je van muziek? Creatief zijn met een instrument, … Hou je van woord? Toneel spelen, spreken, voordragen, verkleden,…? Droom je om op een podium te staan? Dan is de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord een uitdaging voor jou!

Professionele lesgevers staan garant voor een degelijke artistieke vorming. Zij willen graag hun ervaringen en passie met jullie delen.

Zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen kunnen bij ons muziek en/of woord volgen.

Nieuw! Kinderen van  6 – 7 jaar ontdekken de wondere wereld van muziek en woord tijdens de initiatielessen van de Kinderacademie.

Nieuw! Vanaf 8 jaar lessen muziek en / of woord!
In het domein Muziek is er naast een theoretische les een ruim aanbod aan instrumenten: accordeon, piano, keyboard, viool, cello, harp, hobo, gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, dwarsfluit, contrabas, blokfluit, klarinet, saxofoon, fagot, koperblazers, slagwerk, orgel, zang,…

Nieuw! Lessen beiaard in Puurs

Nieuw! Jongeren vanaf 15 jaar kunnen ook kiezen voor de optie “DJ” (onder voorbehoud van de goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs).

In het domein Woordkunst-drama kan je vlot leren praten, vertellen, toneel spelen en je fantasie de vrije loop laten.
Volwassenen of jongeren vanaf 15 jaar kunnen aan de slag als “Schrijver”. Dit is de cursus voor zij die het heerlijk vinden om te goochelen met woorden die hun thuis vinden in een gedicht, een lied, een verhaal, een toneelstuk, een dialoog, een roman,…

Nieuw! We gaan van start met de optie “Kleinkunst” (onder voorbehoud van de goedkeuring van Ministerie van Onderwijs).

In de richting Buitengewoon MuziekAtelier kunnen kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking hun algemene muzikale vaardigheden ontwikkelen op een speelse en praktische manier in kleinere groepen.

 

Je kan op elke leeftijd starten aan onze academie!
Kan je al wat en weet je niet goed waar in te stappen?
Kom bij ons langs, we zoeken het samen uit.

Info in verband inschrijvingen kan je terugvinden op de website www.academieboom.be. Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord – Boom

Vestigingsplaatsen: Rumst-Reet, Puurs, Breendonk en Ruisbroek.
Hospitaalstraat 27, 2850 Boom
Tel. 03 880 19 61
gamw@boom.be 

 

Gelukkige en terecht trotse cursisten!
Het was weer een zeer vruchtbaar jaar in de vestigingsplaatsen Puurs, Ruisbroek en Breendonk

Niet minder dan 57 leerlingen behaalden hun diploma van de lagere, middelbare of hogere graad in de studierichtingen  Muziek en/of Woord.

“Dit is de laatste lichting die afstudeert in de huidige structuur die reeds sinds 1990 in voege is. Hoog tijd dus om bij te sturen en te vernieuwen!” zegt directeur Frans Tielemans.

Vanaf september wordt het nieuwe decreet voor het Deeltijds Kunstonderwijs van kracht. Dit decreet biedt nu heel wat uitdagingen en mogelijkheden. Dankzij de ondersteuning van het gemeentebestuur krijgen onze  kinderen en jongeren de kans om hun talenten te ontplooien. Door een bijna persoonlijke coaching van de leerlingen door het lerarenkorps en door succeservaringen die ze opdoen worden ze bovendien zelfzekerder en weerbaar in onze flitsend snelle samenleving.

Nieuwsoverzicht
proclamatie gamw

Lees meer artikels over