naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wees niet gek doe de tekencheck!

do 28 juni 2018
Wandelen in het bos, picknicken in het park of tuinieren in je tuin? Heerlijk toch? Let wel, kleine spinachtige beestjes, beter gekend als teken, zijn extra actief tussen maart en oktober. Een tekenbeet voel je niet en is moeilijk te voorkomen.

Maak er daarom een gewoonte van jezelf en anderen te controleren als je in het groen bent geweest. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op besmetting met de bacterie verantwoordelijk voor de ziekte van Lyme. Controleer bij je tekencheck zeker de knieholtes, liezen, bilspleet, haarlijn, navel en oksels. Dit zijn lievelingsplekken van teken.

Een teek gevonden? Verwijder de teek rustig en in één beweging. Liefst met een tekenverwijderaar of een fijn pincet. Noteer wanneer je gebeten bent en hou de plek gedurende een maand extra in de gaten. Ga naar je(huis)arts, als er rond de beet een groter wordende kring ontstaat of wanneer je griepachtige symptomen voelt.

Registreer ook zeker je tekenbeet via tekennet.be of via de app van TekenNet (android/Iphone). Zo help je het onderzoek naar teken en tekenziekten vooruit.
Lees op tekenbeten.be tips hoe je kan controleren op tekenbeten en hoe een teek te verwijderen.

Nieuwsoverzicht
Teken

Lees meer artikels over