naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op bezoek bij onze 80 plussers in Kalfort

za 01 september 2018
Kalfort telt meer dan tweehonderd tachtigplussers. Meer dan de helft ervan is alleenstaand. Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is hun droom. Maar… daar voelen ze zich vaak eenzaam en ongeïnformeerd. Zin om daaraan iets te doen? Ga dan mee bij hen op bezoek!

Eind dit jaar wil Kalfort ook zijn eigen bezoekteam hebben. Een verzameling vrijwilligers en professionelen die een bezoekje brengen bij de tachtigplussers die Kalfort rijk is. Daar maken ze dan een praatje, polsen ze naar problemen en geven ze informatie over de dienstverlening voor senioren.
Zo doorbreken ze de eenzaamheid én geven ze tachtigplussers de kans om langer thuis te wonen.

Voorgaande projecten als inspiratiebron
Helemaal nieuw is dit project niet: reeds in 2005 startte het pilootproject in Breendonk. Een initiatief van dienstencentrum Paepenheide, samen met de plaatselijke verenigingen en de seniorenadviesraad.
Daaruit groeiden de maandelijkse thuiszittersnamiddagen. De dienstencentra nodigen tijdens deze contactmomenten alle oudere buurtbewoners bij hen uit. Zo leren ze elkaar kennen en kunnen ze een praatje slaan.

Het project liep de voorbije jaren ook al in Ruisbroek, Puurs en Liezele. Met succes! Daarom breien het lokaal bestuur, de dienstencentra en de seniorenadviesraad er graag een vervolg aan, via het Kalfortse bezoekteam.

Ga jij op bezoek?
Heb jij tijd en zin om onze tachtigplussers mee een bezoekje te brengen? En hen zo de kans te geven om hun verhaal te doen en vragen te stellen?
Meld je dan als vrijwilliger hiervoor in de dienstencentra of het Sociaal Huis, stuur een mailtje naar dienstencentra@puurs.be of bel naar 03 890 15 60.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

dienstencentrumwerking Puurs

adres
Palingstraat 482870 Puurs
Tel. tel.
03 890 15 60
e-mail
dienstencentra@puurs.be

lokaal dienstencentrum de Nieuwe Ark

adres
Kerkstraat 342870 Puurs
Tel. tel.
03 886 60 69
e-mail
dienstencentra@puurs.be

lokaal dienstencentrum Paepenheide

adres
Beenhouwerstraat 32870 Puurs
Tel. tel.
03 886 08 29
e-mail
dienstencentra@puurs.be

Lees meer artikels over