naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fusiegemeente Puurs-Sint-Amands onthult nieuw logo op personeelsdag

do 07 juni 2018
De voorbije weken en maanden werkte het fusieteam aan de creatie van een nieuwe, eigen huisstijl en identiteit voor de nieuwe fusiegemeente. Het resultaat van deze oefening, het toekomstige logo werd op 7 juni aan het personeel voorgesteld tijdens de eerste gezamenlijke personeelsdag.

Een logo met een verhaal
Een logo moet meer zijn dan een tekeningetje. Het vertelt het verhaal van een gemeente, wie we zijn,  wat we willen en waar we voor staan. Het verhaal van Puurs-Sint-Amands is gegroeid uit de vele meningen en boodschappen van de inwoners die binnenstroomden afgelopen maanden.

Participatie? Ja!
Eind 2017 lanceerden de gemeenten Puurs en Sint-Amands een grootschalige tevredenheidsenquête. Iedereen kon zijn mening geven over de dienstverlening van hun eigen gemeente, hun gedacht zeggen over de inwoners van de andere gemeente en hun verwachtingen en toekomstdromen uiten voor de nieuwe fusiegemeente. De enquête werd verspreid via digitale nieuwsbrieven, direct mailings, sociale media en op papier. In de horecazaken van Puurs en Sint-Amands lagen bierviltjes waar je ook je mening op kwijt kon.  

Meer dan 800 personen vulden de enquête in. Bierviltjes stroomden binnen met ludieke, interessante en opmerkelijke boodschappen. Bovendien nodigden we nog eens een honderdtal geïnteresseerden uit Puurs en Sint-Amands persoonlijk uit voor groepsgesprekken. Ook een 20-tal inwoners uit Puurs- en Sint-Amands werden uitgebreid geïnterviewd. Een workshop met enkele interne en externe sleutelfiguren uit Puurs en Sint-Amands sloot het traject af. Een samenvatting van deze resultaten kon je lezen in de magazine van mei. De uitgebreide resultaten vind je terug op de gemeentelijke websites.

Een symbool voor een gezamenlijke toekomst met aandacht voor ieders eigenheid en sterke troeven
Het nieuwe logo van Puurs-Sint-Amands is een grafisch spel van kruisende lijnen, die de 8 woonkernen van Puurs-Sint-Amands met elkaar op een gelijkwaardige manier met elkaar verweven en verbinden. Elke woonkern heeft zijn troeven! Dit kwam immers uit alle participatiegesprekken: we fusioneren niet 2 gemeenten maar 8 woonkernen. De letter P die centraal in het logo verschijnt, is niet alleen de eerste letter van de nieuwe gemeentenaam Puurs-Sint-Amands maar onderstreept ook de locomotieffunctie van het nieuwe, centrale bestuur.   De lijnen in de vorm van een gekantelde hashtag zijn hedendaags en kunnen op een speelse manier, in verschillende kleuren in het straatbeeld verschijnen.  Dit kan het blauw van de Schelde zijn, groen van onze natuur en landelijke omgeving, geel en oranje van een zonnige  Zomer van Puurs-Sint-Amands, …

Klaar voor 2019
De medewerkers van beide gemeentebesturen waren aangenaam verrast door hun nieuwe logo en zonden het op 7 juni enthousiast via de sociale media en de pers de wereld in.  Je zal de nieuwe huisstijl pas zien verschijnen  in onze communicatie vanaf 1 januari 2019, wanneer de fusie van Puurs en Sint-Amands officieel  een feit is.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

communicatie

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 66
e-mail
communicatie@puurs.be