naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Personeel Puurs drinkt kraantjeswater!

vr 01 juni 2018
Sinds vorig jaar drinkt het personeel van het lokaal bestuur Puurs kraantjeswater. Het flessenwater werd vervangen door 19 waterfonteintjes verspreid over de verschillende diensten en werkplaatsen. Ook in het Zorgbedrijf werden 5 drinkwaterfonteinen geplaatst.

Bezoekers en bewoners kunnen nu genieten van plat of bruisend drinkwater gekoeld of op kamertemperatuur. Gedaan met het leveren, stockeren, plaatsen in de koeling van flessenwater en het verzamelen en ophalen van de lege flessen.

Waarom kiezen voor leidingwater?

Flessenwater is een flink stuk duurder dan water uit de kraan. Uiteraard heeft de aankoop en het onderhoud van de drinkwaterfonteinen met koeling en spuitwater ook zijn kostprijs. Kraantjeswater is beter voor het milieu. Het schoonmaken, transporteren en produceren van de flessen kost veel energie. Vooral de wegwerpflessen zijn een grote belasting voor het milieu. Gelukkig koos het lokaal bestuur voorheen voor glazen flessen met statiegeld.

Leidingwater wordt continu gecontroleerd op de aanwezigheid van 61 chemische stoffen en zware metalen – én op zijn biologische zuiverheid. Aan leidingwater wordt een minieme hoeveelheid chloor toegevoegd om te beletten dat ziektekiemen door het water verspreid worden. Dit is heel weinig en niet schadelijk voor de gezondheid. De fonteinen zijn voorzien van een actieve koolfilter die de geur en de smaak van chloor uit het drinkwater elimineert, waardoor het drinkwater een lekkere smaak krijgt.

Win voor het hele gezin vrijkaarten voor Hidrodoe

Puurs bewijst dat kraantjeswater ecologisch gezien een goed alternatief is voor flessenwater. Puurs wenst dit dan ook te promoten naar haar inwoners. Daarom schenkt Pidpa en Puurs aan haar inwoners vrijkaarten weg voor Hidrodoe. Hidrodoe is een waterbelevingscentrum dat 15 jaar bestaat. Beleef water: unieke 4d-films, waterplezier binnen en buiten, alles wat je wilt weten over water en nadien even relaxen in het watercafé.

Interesse om dit mee te maken? Geef dan antwoord op de volgende vraag: ‘Hoeveel liter flessenwater wordt in het gemeentehuis van Puurs jaarlijks bespaard sinds het personeel en de bezoekers kraantjeswater drinken?’ Stuur voor 30 juni een mailtje naar info@puurs.be. Vermeld niet alleen het aantal liters, maar ook je naam, adres en het aantal gezinsleden.

Nieuwsoverzicht
Hidrodoe2

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be