naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fort van Liezele krijgt upgrade

di 08 mei 2018
In 1908 werd de eerste steen gelegd voor het Fort van Liezele. Tijdens de twee wereldoorlogen palmden Duitse soldaten het telkens in. En vandaag is het een culturele trekpleister voor toeristen die onze regio bezoeken.

Het fort is uniek erfgoed. Samen met de openin gvan het nabijgelegen landschapspark stoppen we het in een moderner jasje.

Vooral het inkomgedeelte pakken we grondig aan.
Welke nieuwigheden mag je verwachten?

  • fortcafé – De eerste machinekamer van het fortverandert in een nieuw café. Dankzij warme enauthentieke materialen geniet jij hier straks in een gezellig decor. Bij mooi weer is het fijn vertoeven op het grote terras langsheen de fortgracht.
  • auditorium – De tweede machinekamer wordt straks een ultramodern auditorium. Tijdens de openingsuren bewonder je hier unieke beelden over de geschiedenis van het fort. Het auditorium zal ook dienstdoen voor lezingen, filmvoorstellingen,
    miniconcerten, …
  • expo- en ontvangstruimte – In de voormalige woonvertrekken van de conciërge huizen binnenkort een onthaal met fortshop en een ruimte voor thematentoonstellingen.
    Kers op de taart? Een zonovergoten dakterras bovenop het inkomgedeelte. Hier geniet je van een panoramisch zicht op het landschapspark en op de imposante
    structuren van het fort.

Ook de rechterzijde van de kazerne krijgt een opknapbeurt aan het dak, de gevel en de binnenplaats.


Het fort is voor renovatiewerken dicht tot 22 juni. Daarna krijg je de kans om het gloednieuwe landschapspark én het gerenoveerde fort volop te ontdekken.

Nieuwsoverzicht
Fort Liezele plan

Openingsuren & contact

communicatie

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 66
e-mail
communicatie@puurs.be

Lees meer artikels over