naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Film in mei

do 19 april 2018
In mei zie je de allerlaatste film in onze oude theaterzaal. Deel jij samen met ons dit speciaal moment?

Mei is de laatste filmmaand van dit seizoen, én dan plant je je ook voor de allerlaatste keer in onze oude filmzetels!

Op 1 mei laaft regisseur Xavier Beauvois (Des hommes et des dieux, winnaar van de Grand Prix in Cannes in 2010) zich met Les gardiennes - naar de roman van Ernest Pérochon - op een intieme manier aan de schoonheid en mysteries van het Franse platteland, onaangeroerd door het oorlogsgeweld. De lyrische taferelen van rituelen eigen aan de boerenstiel doen denken aan de Terrence Malick-klassieker Days of Heaven, maar de nadruk ligt steeds op het complexe familiedrama tegen de achtergrond van de Grote Oorlog.

De week daarna trekken we de jungle in voor een portret van een bijzondere vrouw: Jane. De 26-jarige Jane Goodall trekt op uitnodiging van de beroemde paleontoloog Louis Leakey naar Tanzania om er chimpansees in het wild te gaan bestuderen. Voor de avontuurlijke, onrustige Jane is het een droom die werkelijkheid wordt. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding legt ze zich toe op de studie van het gedrag van de primaten. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane (nu 83) creëert regisseur Brett Morgen een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film.

Op woensdag 9 mei is Ferdinand de laatste jeugdfilm in onze oude theaterzaal!

Op de derde dinsdag van mei is het alweer Film Fest Gent On Tour met Film Stars Don't Die in Liverpool, ook de laatste in de oude zaal. De ooit zo geliefde Hollywoodactrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een hechte relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld.

Op 22 mei vermengt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri als geen ander zwarte humor met diepsnijdende drama's over verlies en rouw. De film is allesbehalve een strijd tussen goed (de moeder) en kwaad (de sheriff). De personages zijn genuanceerd en zoals altijd is regisseur Martin McDonagh (In Bruges) geïnteresseerd in dat kritieke punt waarop zelfs de braafste hendrik over de rooie gaat. Al is het evengoed een portret van het diepe zuiden van de VS en zijn diep ingesleten xenofobie. Zoals de openlijk racistische politieman die op een onvergetelijke wijze wordt neergezet door Sam RockwellFrances McDormand won de Academy award voor Beste Actrice, Rockwell won de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

Als allerlaatste film in onze oude theaterzaal levert Guillermo del Toro met The Shape of Water een horrorsprookje af, gesitueerd in het Amerika van begin de jaren zestig terwijl de Koude Oorlog op de achtergrond sluimert. Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky) speelt Elisa, een eenzame vrouw die gevangen zit in haar geïsoleerde leven. Dat verandert drastisch wanneer ze samen met haar collega Zelda een geheim experiment ontdekt in het uiterst beveiligde overheidslaboratorium waar ze beiden werken. The Shape of The Water kreeg maar liefst 13 Oscarnominaties, de film won de Oscar voor Beste Film, Guilermo del Toro won de Oscar voor Beste Regisseur, Alexander Desplat won de Oscar voor Beste Originele Muziek en Paul D. AusterberryJeffrey A. MelvinShane Vieau wonnen de Oscar voor Beste Production Design.

Het volledige filmprogramma ontdek je via www.ccdekollebloem.be/film.

Ga je er mee uit met een BANG?!

Nieuwsoverzicht
theshapeofwater2.jpg

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be

Lees ook

Lees meer artikels over