naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand in Puurs

ma 19 februari 2018
Wetenschap en techniek, dat is de evolutietheorie. Dat is een colafles die een fleecetrui wordt. Maar dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

Bibster Story met je klas

In Bibster Story neem je het in team tegen elkaar op om zoveel mogelijk volgers te verzamelen op social media. Je verdient volgers door posts te selecteren op basis van antwoorden op een set vragen, onderverdeeld in themarondes. Deze formule is ideaal om groepen je bibliotheek te laten ontdekken.

Kom je buiten de schooluren? Dan speel je Bibster Quest! Pak je smartphone en zoek de codes tussen de boekenrekken. Als je ze ingeeft, duiken er vragen op: weet jij het antwoord?

Aan de slag met een lasersnijder

Wist je dat onze bib een FabLab herbergt? Dat is een Fabrication Laboratory: een digitale werkplek waar projecten tot leven komen. Tijdens de Jeugdboekenmaand maak je kennis met onder meer een lasersnijder, 3D-printer en CNC-frees.

  • alle woensdagen van 18.00u tot 20.00u
  • alle vrijdagen van 18.00u tot 22.00u
  • of op afspraak

Bib wordt labo: eureka!

Op zondag 4 maart verandert de bib in een laboratorium met leuke proeven en wetenschappelijke goocheltrucs! De Professor doet echte proeven met luchtdruk, middelpuntvliegende kracht en statische elektriciteit en geeft uitleg op het niveau van de kinderen. Ook enkele wiskundige begrippen komen aan bod. Trek dus je beste uitvindersoutfit aan!

Dorst en hongertje gekregen van al dat laboplezier? Drink uit een proefbuisje en smikkel een wafel naar binnen.

Verder kan je je onderdompelen in virtuele en toegevoegde realiteit. Of wie weet win je wel een LEGO Star Wars-pakket met onze wetenschappelijke zoektocht.

En het beste van al: deze verwendag is GRATIS!

Vier vette workshops

Elke woensdag van de Jeugdboekenmaand duiken we diep in wetenschap en techniek. We bouwen een grote robot met een berg boeken. We onderzoeken hoe vuil de stoel van de bibmedewerker is en wat er allemaal op de toetsenborden plakt door de bacteriën te doen groeien. We gaan de lucht in met ballonnen, vliegtuigjes en een zeppelin met propeller. En we doen nog een heleboel andere experimenten!

  • 7 maart: Bouwen met boeken
  • 14 maart: Bacteriën in de bib
  • 21 maart: Van grond gaan in de bib
  • 28 maart: Experimentjesdag

Telkens van 14.00u tot 17.00u in de bib. Inschrijven via www.puurs.be/webwinkel. Kies daar het tabblad ‘BKO de Sloeber’ en selecteer opvanglocatie 'crea-atelier'. Nadien kies je welk(e) kind(eren) je wil inschrijven en de datum waarvoor je wil inschrijven. Per namiddag betaal je 6 euro.

Nieuwsoverzicht