naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Films tijdens de kerstvakantie

do 14 december 2017
Tijdens de kerstvakantie trakteren we je elke dinsdag en woensdag op een leuke film!

Kijk tijdens de kerstvakantie elke dinsdag om 20.00u naar een coole film en elke woensdag om 14.00u naar een toffe jeugdfilm.

Na Das Weisse Band en Amour - beiden met de Gouden Palm bekroond - zoomt de Oostenrijkse meester Michael Haneke met Happy End in een klinisch, observerende en emotioneel onthechte stijl in op de welgestelde familie Laurent uit Calais. Drie generaties leven samen onder één dak: een dementerende grootvader, zijn kinderen en hun kroost. We krijgen het familieverhaal door de ogen van de twaalfjarige Eve. Maar als je dacht dat de blik van een kind Haneke milder zou maken, dan denk je verkeerd. Hij maakt opnieuw een gefragmenteerde film, met een indrukwekkende cast (onder wie ook landgenote Laura Verlinden) waarbij alle personages af te rekenen hebben met burgerlijke issues die onherroepelijk aanzwellen tot symptomen van een verziekte maatschappij.

Sinds de dertienjarige Anton voor het eerst de kleine vampier Rudolph zag, gingen de verhalen van Angela Sommer-Bodenburg een eigen leven leiden. Ondertussen spreekt haar succesvolle vampierenreeks al bijna veertig jaar tot de verbeelding, zowel bij de miljoenen kinderen die haar boeken lazen als bij film- en televisiemakers. Terwijl Anton in 1986 de kleine vampier al te hulp schoot om zijn familie van vampierenjagers te redden in een Duits-Canadese televisieserie, bracht ook Uli Edel (Christiane F.) de 'bloederige' avonturen van het duo ruim een decennium later naar het grote scherm. Dankzij Richard Claus - die Edels vampierenfilm ook mee produceerde - en animator Karsten Kiilerich krijgt De kleine vampier nu eindelijk een geanimeerde en levendige adaptatie die de belevenissen van Anton en Rudolph nieuw leven inblaast, om zo een jong publiek opnieuw aan het griezelen te brengen.

Meester-cineast Ridley Scott (AlienBlade Runner en Gladiator) tekent met All the Money in the World voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Hij kan daarvoor rekenen op een uitzonderlijke sterrencast met o.m. Michelle Williams (Shutter IslandManchester by the sea) en Mark Wahlberg (The Departed). In een ongeziene move heeft Scott en het team achter het ontvoeringsdrama beslist om Kevin Spacey uit de film te knippen. De steracteur, die sinds enkele weken langs alle kanten beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, speelde in de film oliemagnaat J. Paul Getty. Niemand minder dan The Sound of Music-legende Christopher Plummer neemt de rol van Getty over.

De populariteit van de Helden schiet de hoogte in nadat een spectaculair filmpje van één van hun bouwwerken miljoenen keren bekeken wordt. De roem stijgt Sieg naar het hoofd en hij vindt dat de Helden voortaan moeten reizen als echte sterren. Hij boekt een week in een luxueus spa en relax resort in de Ardennen. Maureen verveelt zich dood en ze daagt haar vrienden uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur. Maar Sieg is koppig en Nico en Dempsey zitten tussen twee vuren. Wanneer Maureen alleen op pad trekt, komt ze in gevaar. Meer dan ooit moeten de Helden creatief zijn om elkaar - en hun vriendschap - terug te vinden. Helden boven alles!

Graag een overzicht? Surf dan naar www.ccdekollebloem.be/film.

Fijne feest- en filmdagen.

Nieuwsoverzicht
allthemoneyintheworld.jpg

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be

Lees meer artikels over