naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Kalfort fase 2: stand van zaken

wo 04 juli 2018
Eind november 2016 startte aannemer DCA met de tweede fase van de herinrichtingswerken in Kalfort. Dit tweede deel is opgesplitst in 9 deelfasen zodat de verkeershinder zo beperkt mogelijk blijft.

De werken in Kalfort lopen nu echt naar hun einde. Eind 2016 was het streven om tegen bouwverlof 2018 en zeker tegen Kalfortkermis alles rond te hebben. Dat zal voor het grootste deel lukken ook. We hebben natuurlijk geluk gehad met de goede weersomstandigheden, maar de aannemer heeft zich zeer strikt aan de vooropgestelde timing van de fases kunnen houden.

De borden in de Coolhemstraat en Kloosterbunder zijn intussen geplaatst en op 5 juli wordt het laatste stukje asfalt aangelegd om de Coolhemveldstraat terug op de Coolhemstraat te kunnen laten aansluiten. Aan de onderaannemer is ook gevraagd om vóór het bouwverlof de belijning op de baan aan te brengen. Zo zal de straat op vrijdag 6 juli kunnen opengesteld worden.

In augustus moet de aannemer nog volgende zaken afwerken:

  • Klinkeren van 1 strook parkeervakken in Kloosterbunder-        Klinkeren van de parkeervakken in de Coolhemstraat tussen Kloosterbunder en het spoor
  • klinkeren van het stukje voetpad in de Coolhemstraat tussen nr 23 en het spoor-        aanwerken van opritten, voegranden
  • doorpersing riool onder spoorweg in het zijtakje aan Coolhemstraat 19-21 (wachten op akkoord van Infrabel)

We hebben aan aannemer DCA ook gevraagd nog een herstelling mee te nemen uit de werken van Kalfort Fase 1. Het gaat over de losliggende klinkers in het fietspad, voetpad en de baan aan het kruispunt L. Van Kerckhovenstraat met Kloosterbunder. Er zal ook een riooldeksel in de baan worden weggenomen en de fietspadoversteek komt in beton. Daardoor wordt het geheel steviger en stabieler. Deze herstelling is wel een lastige zaak omdat daarvoor de L. Van Kerckhovenstraat half afgezet moet worden en Kloosterbunder tijdelijk aan die kant zal afgesloten zijn (enkel ontsluiting naar de Coolhemstraat). Wellicht wordt deze herstelling tussen 6 en 17 augustus uitgevoerd. De aannemer zal op voorhand borden plaatsen om deze werken aan te kondigen.

Tijdens het bouwverlof zal een aannemer ook de afkoppeling van hemelwater op private eigendom uitvoeren. Vanaf vrijdag 6 juli gaat hij de baan op om afspraken te maken met de eigenaars. Hij doet dit op basis van de getekende documenten (afkoppelingsdossier) tussen studiebureau en de eigenaars. Als hij iedereen vlot ingepland krijgt, kan dit werk ook tegen midden augustus klaar zijn. 

Eandis moet nog de oude verlichtingspalen in Kloosterbunder wegnemen. Maar blijkbaar zitten er nog een paar woningen op het laagspanningsnet (luchtnet) op diezelfde palen aangesloten. En die woningen moeten natuurlijk eerst overgekoppeld zijn. Eandis tracht met die eigenaars zo snel mogelijk af te spreken.

En dan kan Kalfortkermis in de nieuw uitgeruste straten van start gaan. We voorzien ook nog een officiële opening van de werken (zaterdag 22 september) maar daar verneemt u later meer over.

Nieuwsoverzicht
Opgelet

Openingsuren & contact

waterbeleid

adres
Lichterveld 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 46
e-mail
peter.oosterlinck@puurs.be

Lees meer artikels over