naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Film in november

ma 30 oktober 2017
Met titels als Insyriated, Loveless en Le fidèle - drie van Belgische bodem of met Belgische inbreng - en een Film Fest Gent On Tour wordt november weer een mooie filmmaand.

Insyriated van Philippe Van Leeuw ging dit jaar in wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Berlijn en werd daar ook onderscheiden met de publieksprijs en het Europa Cinemas Label. Insyriated was ook de openingsfilm op het net gepasseerde Film Fest Gent en won ook daar de publieksprijs. De hoofdactrice Hiam Abbass is geen onbekende in de filmwereld. Zo speelde ze mee in de succesvolle films Paradise Now van Hany Abu-AssadThe Syrian Bride van Eran RiklisRidley ScottExodus: Gods and Kings en Steven SpielbergMunich. Dit najaar is ze ook te zien in Denis Villeneuves sequel Blade Runner 2049.

Drie jaar na de release van zijn prijsbeest Leviathan keert regisseur Andrej Zvjagintsev terug naar Cannes met Loveless. De regisseur sprak over het tumult rond zijn vorige film, die gezien werd als een zware kritiek op de Russische politiek, maar wel gesubsidieerd door de Russische staat: “De Russische minister van cultuur heeft hemel en aarde bewogen om aan iedereen duidelijk te maken hoe slecht hij Leviathan wel vond en dat ze nooit meer dezelfde fout zouden maken. In het geval van Loveless hebben we er bewust voor gekozen om zonder staatsinmenging te werken. Loveless is een Russische, Franse, Duitse en Belgische coproductie. We wilden de Russische staat gelijkaardige schaamte voor deze film besparen.”

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film bij jou in de buurt. Voor de editie van november werd gekozen voor La Villa van Robert Guédiguian.

Le fildèle is, na Rundskop en The Drop, de derde langspeelfilm van Michaël R. Roskam en de Belgische inzending voor de Oscars. Habitué Matthias Schoenaerts acteert met veel plezier naast Adèle Exarchopoulo, bekend van La vie d'Adèle.

Het volledige filmprogramma ontdek je via www.ccdekollebloem.be/film.

Love will prevail.

Nieuwsoverzicht
lefidele.jpg

Openingsuren & contact

vrijetijdsloket

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be

Lees meer artikels over