naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

BENOveren, dat is nog beter renoveren!

vr 20 oktober 2017
BENOveren is renoveren in de overtreffende trap. Nog beter renoveren dan we de laatste jaren al deden dus. Het doel? Een zo duurzaam mogelijke woning, waarin je je hele leven kan blijven wonen. Hieronder ontdek je hoe je het aanpakt en wat de voordelen zijn.

Wie BENOveert, denkt vooruit. Zo haal je meer voordelen uit renovatiewerken: lagere energiefactuur, meer wooncomfort, hogere vastgoedwaarde, minder CO2-uitstoot en financiële steun van de overheid.

Om goed te BENOveren volg je best de volgende vuistregels: investeer eerst en vooral in isolatie en duurzame verwarming. Schenk voldoende aandacht aan luchtdichtheid en zonnewering. Zorg tevens voor een goede ventilatie. In de meeste woningen is een systeem C haalbaar (= natuurlijke luchttoevoer en mechanische afvoer). En maak zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals een zonneboiler.

Elke BENOvatie begint met een uitgekiend BENOvatieplan. Welke werken je eerst uitvoert, hangt af van jouw specifiek project: het dak, waarlangs de meeste warmte in een woning ontsnapt; de buitenmuren, de tweede grootste bron van warmteverlies; de ramen en deuren, waarbij het gebruik van hoogrendementsglas aangewezen is; de vloeren, want met een goed geïsoleerde vloer kan de thermostaat al snel een graadje lager of zuinige technieken voor verwarming, ventilatie en verlichting.

Welke premies komen erbij kijken?

Laat je adviseren door een expert

Raak je niet wegwijs in de vele BENOveermogelijkheden? Laat je dan begeleiden door een expert met kennis over BENOveren, zoals een BENOvatiecoach.

Zet je woning op de kaart!

Vergelijk jouw energieverbruik met dat van een gelijkaardig gezin in een gelijkaardige woning! Ga naar de tool https://eandis.zetjewoningopdekaart.be doorloop vier eenvoudige stappen. Aan het einde ontvang je het resultaat van de vergelijking en meer informatie over de BENOvatiemaatregelen die de staat van jouw woning kunnen verbeteren.

Meer info?

Lijkt dat BENOveren jou wel wat? Lees alles nog eens rustig na op de website van Eandis: www.eandis.be/nl/klant/energie-besparen/benoveren-dat-is-nog-beter-renoveren]

 

Nieuwsoverzicht
BENOveren

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be