naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken voor veiligere Provincialeweg (N17) starten in 2017

do 17 augustus 2017
Volgend jaar start de de Vlaamse Overheid met de grondige vernieuwing van de Provincialeweg tussen de Oppuurseweg en de rotonde met Fok. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 3,4 miljoen euro om de weg veiliger en comfortabeler te maken voor fietsers en voor automobilisten.

Het wegdek wordt volledig vernieuwd, er komen nieuwe verkeerslichten en langs beide kanten van de rijbaan aanliggende, verhoogde fietspaden langs het traject. Als alles vlot verloopt, starten de voorbereidende werken voor de heraanleg al dit najaar.


Nieuwe fietspaden voor de Provincialeweg (N17)
 
AWV wil de verkeersveiligheid op de Provincialeweg verbeteren en zorgen dat het zowel voor autoverkeer als voor fietsers comfortabel rijden is. Daarom zullen een aantal ingrepen gedaan worden. Zo wordt het wegdek tussen het kruispunt met de Oppuurseweg en de rotonde met Fok tot en met de fundering volledig vernieuwd. Er komen ook verkeerslichten op het kruispunt van de N17 met de Oppuurseweg en Lippelo-dorp. De belangrijkste ingreep is echter de nieuwe, aanliggende, verhoogde fietspaden langs beide zijden van de rijbaan. Eindelijk zal het mogelijk zijn om voldoende veilig langs de N17 te fietsen. Met die ingreep hoopt de Vlaamse overheid dan ook meer mensen aan te zetten om meer de fiets te gebruiken en minder in de file te staan.

Op langere termijn is het de bedoeling om vrijliggende fietspaden langs de N17 te voorzien. Dat betekent echter dat er grond moet ingenomen worden om die fietspaden te kunnen aanleggen. Omdat de grondverwervingsprocedure zeker nog enkele jaren in beslag neemt wil de Vlaamse Overheid niet langer wachten en alvast nu actie ondernemen om de verkeerssituatie voor fietsers veiliger te maken. Later worden deze fietspaden vervangen door fietspaden die verder van de weg liggen en dus nog veiliger zijn.

Eerste werken starten dit najaar
Voordat de werken aan de weg beginnen, is er heel wat voorbereidend werk nodig. Dit najaar worden de bomen langs de weg gerooid. Hierna voeren de nutsmaatschappijen werkzaamheden uit, zoals het verplaatsen van kabels en leidingen. Als de stedenbouwkundige vergunning tijdig afgeleverd wordt, starten de voorbereidende werken in oktober. Als alle voorbereidingen achter de rug zijn, start de heraanleg van de weg. De heraanleg zal in februari/maart 2018 starten en ongeveer 8 tot 9 maanden duren. Om de hinder te beperken zullen de werken in verschillende fases uitgevoerd worden.

Nieuwsoverzicht
wegenwerken

Openingsuren & contact

mobiliteit

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 63
e-mail
mobiliteit@puurs.be

Lees meer artikels over