naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Neem deel aan ‘Operatie Proper’ en maak kans op een beloning

ma 16 oktober 2017
Dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid (Mooimakers) en maakt deel uit van een algemeen plan voor meer openbare netheid. Want een propere gemeente is een mooie gemeente. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk.

Operatie Proper wil jou en je school, club of vereniging ondersteunen in je engagement tegen zwerfvuil.
De focus ligt op de effectieve aanpak van de netheid van de eigen terreinen en op de onmiddellijke omgeving hiervan. Mooimakers voorziet in een eenvoudige online module waar de doelgroep zich kan inschrijven en waarbij vervolgens aan de hand van een eenvoudige vragenlijst een actieplan wordt opgesteld.

Je engageert je voor het schooljaar 2017-2018. Er zijn een paar vastgelegde uitdagingen die je moet aangaan, zoals regelmatig het zwerfvuil op en rond de terreinen van je school, club of vereniging opruimen. Daarnaast kan je zelf je eigen actiepunten kiezen uit een menukaart: van een vuilbak-steward aanduiden tot een uitstap maken naar het containerpark. Jullie kiezen wat voor jullie belangrijk én haalbaar is.

Deelnemers kunnen via Mooimakers verder communicatie- en opruimmateriaal bekomen. Mooimakers neemt de kosten van de toe te kennen beloningen op zich.

De beloningen worden voor de geëvalueerde en goedgekeurde projecten na afloop (mei 2018) toegekend en uitbetaald via de gemeente. Scholen ontvangen tussen 150 euro en 1.500 euro, verenigingen tussen 112,50 euro en 1.125 euro. Indien het engagement 1 jaar verlengd wordt levert dit 25 % extra op .

Inschrijven kan doorlopend via http://mooimakers.be/operatie-proper.

Hier kan je alvast een filmpje vinden hoe de school of vereniging kan inschrijven.... : https://www.youtube.com/watch?v=UVc7y1U2jvs&feature=youtu.be

 

Nieuwsoverzicht
Mooimakers

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be

Lees meer artikels over