naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting

wo 20 september 2017
Overal in België worden op en rond 17 oktober activiteiten opgezet die de strijd tegen armoede in het licht zetten. Puurs, Bornem en Sint-Amands stellen samen met De Schakel een totaalprogramma voor. De rode draad? Samen tegen armoede en sociale uitsluiting!

Aan tafel in 1-2-3 euro,  Kookworkshop en winkeloefening
Een project van Colruyt in samenwerking met OCMW Puurs en De Schakel

Maandag 16 oktober en woensdag 18 oktober, leskeuken De Nieuwe Ark en Colruyt Bornem
Enkel op uitnodiging. Meer info bij OCMW Puurs of De Schake

Vraag aan ouders of ze hun gezin een gezonde maaltijd willen voorschotelen en iedereen antwoordt volmondig: 'ja'. Maar in de praktijk komt daar heel wat bij kijken: je moet een menu opstellen, verse ingrediënten in huis halen, je moet kunnen koken, er tijd voor nemen.  Als je het financieel moeilijk hebt, is dat soms een zorg te veel. En die zorg probeert het project 'Aan tafel in 1-2-3 euro' weg te nemen. 

In de week tegen armoede organiseren we een kookworkshop en een winkeloefening. We tonen aan de deelnemers hoe ze het budget van een maaltijd onder controle kunnen houden, hoe ze een evenwichtige en lekkere maaltijd kunnen bereiden en we leggen uit hoe ze slim kunnen shoppen.

 

Sobere maaltijd
De Schakel Puurs
GC De Nestel, Sint-Amands

Dinsdag 17 oktober, 12.00 u - 14.00 u
Enkel op uitnodiging

De Schakel in de Stationsstraat te Puurs, welzijnsschakel en vereniging waar armen het woord nemen, roept  op tot solidariteit en nodigt voor de zevende keer op rij verschillende diensten, organisaties en beleidsmensen uit voor een sobere maaltijd. De Schakel bereikt mensen in armoede uit heel Klein-Brabant.

Een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd is niet voor iedereen dagelijkse kost. Ook vandaag niet, ook in onze 'rijke'regio niet. Op de werelddag tegen armoede willen we dat mensen daar even bij stil staan. We bieden geen luxe maaltijd, wel een kans tot ontmoeting en solidariteit.

 

Muziek
De Vélo Het Koor

C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arréter

Schouwburg CC Ter Dilft, Bornem
Zaterdag 21 oktober, 20.30 u

Info en tickets: www.terdilft.be

De Vélo brengt Brusselaars samen rond een gemeenschappelijk artistiek project. Een koor van daklozen, vluchtelingen, tienermoeders, ex-verslaafden, nieuwe Belgen en bijna-Belgen, onder leiding van acteur/regisseur/muzikant Hans Van Cauwenberghe, actrice/muzikant Ciska Thomas en contrabassist Otto Kint. Het Koor, intussen bekend van de wekelijkse reportages in Iedereen beroemd, brengt 15 liedjes met verhalen die naar de keel grijpen maar ook een sterke levensdrang uitstralen. Ze zingen in het Frans, Nederlands, Engels en nog andere talen. Maar wat je niet begrijpt qua taal, begrijp je vanuit het hart want de oprechtheid raakt.

Dit is het eerste sociaal-artistiek project dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival 2016!

 

Theater
Nachtasiel Theater Antigone

Schouwburg CC Ter Dilft, Bornem
Vrijdag 27 oktober, 20.30 u
Info en tickets: www.terdilft.be

Zo'n 115 jaar geleden schreef Maxim Gorki zijn eerste theaterstuk Na Dje, wat letterlijk 'op de bodem' betekent. Met een diep doorvoeld mededogen portretteert hij daarin verschoppelingen en outcasts, zwervers en asocialen.
Regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede doet met een mens en voert dit repertoirestuk op als een ontzettend intens sociaal drama. Het is een vlammende aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals waarin we (over)leven, een sociale studie, een inkijk in een opvangcentrum, een noodzakelijke oefening in empathie.

Op scène staan maar liefst 14 acteurs en actrices, zowel Nederlands- als Franstalige, grote namen en studenten. Met o.a. Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez, Jos Verbist, Sophie Warnant, Benjamin Opdebeeck en Georges Ocloo.

 

Ben jij ook overtuigd dat armoede een onrecht is?

Denk jij ook dat investeren in mensen loont?

Doe met ons mee en hang op 17 oktober een geknoopt laken uit je raam (symbool voor ontsnappen uit armoede). Zo toon je dat ook jij een buurt, een gemeente, een land, een wereld zonder armoede wil!.

Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen!

Nieuwsoverzicht
werelddag verzet tegen armoede

Openingsuren & contact

communicatie

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 66
e-mail
communicatie@puurs.be