naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kom naar de Jeugdboekenmaand

di 07 maart 2017
Vroeger had je de Jeugdboekenweek, anno 2017 is dat de Jeugdboekenmáánd. Heel maart staat in het teken van leesplezier én gameplezier. Je kan zelfs 250 euro winnen! Onze bib stak een bruisend programma in elkaar. Benieuwd? Lees verder!

Kom met je klas

Bibster Quest
Een bibliotheek saai? Helemaal niet! Pak je smartphone en zoek de QR-codes tussen de boekenrekken. Als je ze scant, duiken er vragen op: weet jij het antwoord?

De internetjungle
Internet lijkt soms een jungle waar je de weg verliest. Maar met de juiste kompassen, satelliettelefoons en vergrootglazen blijf je op het rechte pad. Verzamel zoveel mogelijk goudstukken en word koning van het oerwoud!

Auteurslezing: Marijke Umans over Wiebelkont
Ken je Bet al? Het is een meisje, terwijl haar ouders vurig hoopten op een zoon. Bet heeft 'gelukkig' nogal wat kwajongensstreken. Met haar energieke onstuimigheid werkt ze leerkrachten op de zenuwen. Wiebelkont is het humoristische verhaal van een meisje dat vol verbazing in het leven staat. Auteur Marijke Umans vertelt jou er alles over!

Aan de slag met een 3D-printer

Wist je dat onze bib een FabLab herbergt? Dat is een Fabrication Laboratory: een digitale werkplek waar projecten tot leven komen. Tijdens de Jeugdboekenmaand maak je kennis met een echte 3D-printer:

  • 11 maart om 20.00u: infosessie 'Do it yourself'

Bib wordt gamehal

Op zondag 12 maart verandert de bib in een reusachtige gamehal. In een paradijs vol computerspelletjes ervaar je dat gamen lang niet alleen voor nerds is: de creatieve geest haalt er evengoed zijn hart op. Hongertje gekregen van al dat spelplezier? Smikkel een pannenkoek naar binnen.

Hoogtepunt van het game-event is de start van het gigantische FIFA-toernooi. Durf jij de uitdaging aan? Dan ga je misschien naar huis met 250 euro! Meer info over de FIFA Cup Klein-Brabant 2017 vind je via puurs.bibliotheek.be.

Zondag 12 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsoverzicht