naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Behaag natuurlijk 2016

di 16 augustus 2016
Met de plantpakketten van Natuurpunt en de gemeente Puurs leg je jouw tuin, terras of geveltuintje nog eens in de watten vóór de winter komt gluren. Dit streekeigen groen frist vanaf volgend voorjaar je buurt op. En dit voor een fleurig prijsje.

Plant van hier
Jouw woning en buurt verfraaien? Dat lukt met een eigen stukje groen, omzoomd door een haag, bomenrij of houtkant. Want daarmee plezier je niet alleen jezelf en je gezin. Je schept ook een mooi decor voor de buurt. En een gezellige thuis voor dieren en vogels. Want jouw haag vormt samen met die van anderen een groen lint dat privétuinen met natuurgebieden verbindt. Dit jaar is er veel aandacht voor de planten, die hier van nature voorkomen. Dit groen groeit hier snel, is bestand tegen onze klimaatgrillen en plantenziektes.

Betaalbare hagen en houtkanten
De aanleg van die weelderige oase voor mens en dier hoeft niet duur te zijn. En zeker niet als je gaat voor de plantpakketten van Natuurpunt en de 29 deelnemende Antwerpse gemeenten, waaronder ook Puurs. Met de behaag-actie bieden ze al voor de 23ste keer voordelige plantpakketten vol inheems groen aan. Je kan je keuze maken tussen 12 plantpakketten voor houtkanten en hagen taxus, meidoorn, veldesdoorn, beuk en haagbeuk, over bloesem- en bessenhagen tot hagen met en zonder doornen. Naast de haagpakketten kan je ook poten van knotwilgen, bomen en klimplanten bestellen. De bomen van dit jaar zijn lijsterbes en haagbeuk.

Natuurlijke gevel
Heb je geen tuin, maar fleur je toch graag jouw huis en wijk op? Ook dat kan via de behaagactie. Want met de aangeboden inheemse klimplanten, zoals wilde kamperfoelie, bosrank en hop, vorm je gemakkelijk een geveltuintje. Aan de achter- of zijkant laat je de planten meteen naar hartenlust klimmen. Langs een voetpad moet je wel 120 cm vrije ruimte houden voor passanten. Voor zo een voorgeveltuin moet je eerst toelating aan de gemeente vragen.

Bestel nu je plantenpakket
Doe je mee gebruik dan het bestelformulier. Dat geef je ingevuld en vergezeld van je betaling af aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Ten laatste op vrijdag 21 oktober! Zaterdag 26 november ligt uw bestelling van 11.00u tot 13.00u klaar in het gemeentemagazijn, Lichterveld 2.

Meer info sprokkel je bij de milieudienst (03 890 76 15 of milieu@puurs.be). En in de bibliotheek of aan de onthaalbalie van het gemeentehuis haal je de promotiebrochure Behaag … natuurlijk met plantenbeschrijvingen, aanplant- en onderhoudstips op.

Meer info


- Bestelformulier
- www.natuurpunt.be/behaag
- www.puurs.be/natuur

 

Nieuwsoverzicht
Lijsterbes

Openingsuren & contact

milieu

adres
Hoogstraat 292870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 16
e-mail
milieu@puurs.be