naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Puurs hijst de regenboogvlag

do 11 mei 2017
Op 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Ook dit jaar zullen heel wat Belgische gemeenten en steden de regenboogvlag laten wapperen, door deze symbolische daad steken ze de holebi- en transgemeenschap een hart onder de riem. Ook in Puurs wappert de regenboog.

Wereldwijd viert men op 17 mei Internationale Dag Tegen Homofobie - hierbij worden o.a de discriminatie en vervolging van holebi's en transgenders aangeklaagd. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening omschreven. In sommige landen houden ze op deze dag een Gay Pride optocht - waarbij het in bepaalde landen een hele hachelijke onderneming is met hevige tegenbetogingen en vaak geweld en politiemachtsvertoon tot gevolg.

In ons land vroeg çavaria en Het Roze Huis net als vorig jaar aan de Belgische gemeenten en steden om de regenboogvlag te heisen tijdens de Pride Week van 13 tot 19 mei of op de Internationale Dag tegen Homofobie zelf. Puurs lieten weten mee te zullen doen.

In de Puurse bib ontdek je een interessante themastand.

Nieuwsoverzicht
regenboogvlag

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Tel. tel.
03 890 76 13
e-mail
bibliotheek@puurs.be

Lees meer artikels over