noodplanning

De wetgeving voor de nood- en interventieplanning verplicht de gemeenten om een ambtenaar noodplanning te hebben.

De ambtenaar noodplanning staat in voor het opstellen en actualiseren van de nood- en interventieplannen van onze gemeente. Hiervoor werkt zij nauw samen met de burgemeester en de veiligheidscel. Haar uitstekende kennis van de werking van de brandweer komt hierbij goed van pas. Zij staat ook mee in voor het organiseren en evalueren van rampoefeningen, het opmaken van risicoanalyses en tijdens rampen het bijhouden van een logboek op de OSR veiligheidswebsite van de overheid.

Maar ook voor een aantal andere zaken naast rampenplanning doet de overheid een beroep op de noodplanambtenaren. Zij helpen nog steeds met het samenstellen van stormschadedossiers, maar zorgen ook voor de uitvoering en communicatie van maatregelen die voortvloeien uit ernstige bedreigingen van de volksgezondheid, zoals epidemieën, varkenspest, dolle koeienziekte, blauwtong, vogelgriep, enz.

Tijdens een rampsituatie verzorgt de ambtenaar noodplanning het secretariaat van het gemeentelijk crisiscentrum.  Zij is dus 24/24u en 7/7d beschikbaar en oproepbaar.

Openingsuren & contact

adres
Kleine Amer 222870 Puurs
Tel. tel.
0492 15 13 93
e-mail
noodplanning@klein-brabant.be