Fort van Liezele

Het Fort van Liezele ligt in een 18ha groot gebied dat beschermd is als landschap. Het is behalve een historisch waardevol monument met een bovenregionaal museum, ook een groene site waar het aangenaam vertoeven is voor wandelaars, vissers, jongeren, ...

Wanneer

 • maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  open
  zondag
  open

Prijs

€ 7,00

Waar

naam
Fort van Liezele
adres
Fortbaan 22870 Puurs

Contact

Telefoon
03 778 12 23
e-mail
info@fortliezele.be
website
http://www.fortliezele.be

Info

Het fort is nog niet volledig voltooid wanneer W.O. I losbarst. Het geeft zich pas op 10 oktober 1914 over na diverse beschietingen en een volledig isolement. Het verliest zijn militaire functie na W.O. II en in 1979 koopt de gemeente Puurs het domein aan. Het 18 ha groot domein ligt in een oase van groen met een rijke fauna en flora waar diverse wandel- en fietspaden het fort aandoen.

MUSEUM
De versterking van weleer wordt een museum waar de tijd van 1914 en mei 1940 terug tevoorschijn komt. Ondergronds herbergt het diverse kamers zoals commandopost 1940, infirmerie, troepenkamers, geschutstorens en kazematten, een schootsbureel en gepantserde observatiepost uit 1914 (uniek in Vlaanderen), kamer aalmoezenier en kantine 1914. Het hoofdmuseum bezit een unieke collectie wapens, uniformen en uitrustingstukken, maquettes en een multimediapresentatie over Vesting Antwerpen 1914.

Het museum is geopend van maart t.e.m. oktober, iedere zaterdag, zondag en op feestdagen van 13.30u tot 17.30u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten

Categorie

Organisatie

Jouw activiteit op deze pagina
en in Puur Magazine?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be. Meer informatie vind je op www.allesoveruitdatabank.be.