Michael Bastow - Emile Verhaeren : Belle Chair / Heerlijk Lijf

Binnen het poëtische oeuvre van Emile Verhaeren neemt de bundel "Belle Chair" een heel aparte plaats in: de bundel werd postuum uitgegeven in 1931 en kenmerkt zich door zijn sensualiteit en zijn onverhulde ophemeling van het vrouwelijk naakt. Dit universele, bijna klassieke thema sluit perfect aan bij het werk van de Britse kunstenaar Michael Bastow: sinds jaren heeft hij het vrouwelijk naakt ...

Wanneer

  • zo 19 mei 2019
    -
    zo 01 september 2019

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €; 65+, -18, reductiehouders: 2,00 €; inwoners Puurs-Sint-Amands, leden Verhaeren Genootschap: 0,00 €)

Waar

naam
Emile Verhaerenmuseum
adres
Emile Verhaerenstraat 712890 Sint-Amands

Tickets

Telefoon
052 33 08 05
e-mail
verhaerenmueum@skynet.be

Contact

website
http://www.e

Info

Binnen het poëtische oeuvre van Emile Verhaeren neemt de bundel "Belle Chair" een heel aparte plaats in: de bundel werd postuum uitgegeven in 1931 en kenmerkt zich door zijn sensualiteit en zijn onverhulde ophemeling van het vrouwelijk naakt. Dit universele, bijna klassieke thema sluit perfect aan bij het werk van de Britse kunstenaar Michael Bastow: sinds jaren heeft hij het vrouwelijk naakt tot onderwerp van zijn werk gemaakt. Bij deze tentoonstelling toont Bastow een hele reeks aquarellen met naakten die een commentaar leveren op de poëzie van Verhaeren. Voor de gelegenheid werd er een nieuwe uitgave van "Belle Chair" bezorgd met de illustraties van Michael Bastow. Patrick Lateur stond in voor de vertaling naar het Nederlands: "Heerlijk Lijf".
Tentoonstelling open tijdens weekends en feestdagen (11-18u) of op reservatie. In juli en augustus: alle dagen behalve op maandag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Michael Bastow

Categorie

Organisatie

naam
Emile Verhaerenmuseum

Jouw activiteit op deze pagina
en in Puur Magazine?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be. Meer informatie vind je op www.allesoveruitdatabank.be.