Radio Cachot

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Ongepolijst en echt, Fred speelt zichzelf en de muziek wordt live gespeeld door zijn collega muzikanten. Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis. Een verhaal over Fred.

Wanneer

  • vr 28 september 2018
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 14,00 (Vrijetijdspas: 12 euro)

Waar

naam
CC Binder - Klapper
adres
Forum 92870 Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be

Info

Deze productie is tot stand gekomen uit een samenwerking Fred Klee, Jan Ieven, 5 Vlaamse CC's en De Rode antraciet vzw. Deze vzw staat in voor het socio-culturele leven in en rond de Vlaamse gevangenissen. Dit is niet enkel een sociale voorstelling, de line-up van muzikanten, de keuze van de songs en de keuze van Walter Janssens als regisseur getuigen van een muzikaal, inhoudelijk en artistieke ambitie die het verhaal boven een gevangeniscontext wil laten uitstijgen.

Fred bracht ongeveer vijf jaar van zijn leven door in de Vlaamse gevangenissen. De ingewikkelde Belgische btw-wetgeving en zijn persoonlijke creatieve interpretatie hierop werd niet gesmaakt door de fiscus en de openbare aanklager leek die visie te delen. De Panamapapers avant-la-lettre. Fred neemt ons mee naar de aparte en besloten wereld die we kennen als het gevang. Een tocht gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. Een universum waar soms de wet van de sterkste telt, dan weer de slimste of de kracht van de groep doorslaggevend is. Fred is slim, creatief en goed met de pen en het woord. Talenten die de gevangenisdirectie weet te appreciëren en al snel wordt hij ingezet als onderhoudsman, media-man, hulp-voor-alles en krijgt hij een aantal vrijheden die een ander niet heeft. Het brengt hem op plekken in de gevangenis die niet iedereen zomaar te zien krijgt. Als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband 'The Freedom Jailband' doorlopen we samen met Fred 5 wilde jaren van sterke verhalen, de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan en hoe muziek troost biedt aan Fred en 2 vele andere gedetineerden.

Acteurs/muzikanten
• Fred Klee als hemzelf, gitaar en zang
• Patrick Cuyvers: piano en zang
• Davy Deckmijn: drums & percussie
• Eddy Scheepers: gitaar en zang
• Jan Ieven: Bas

Productie
• Tekst & muziek: Fred Klee
• Regie, coach: Walter Janssens (Kommil Foo & Manmanman)
• Productie: Fred Klee & Jan Ieven
• Co-productie: De Rode Antraciet vzw, Vlaamse gemeenschap, CC Muze, CC Den Egger, GC De Wildeman, Cultuurnoord Limburg

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten