Per slot van rekening - Bob De Moor & Dirk Buyse

Twee acteurs. De schijnwerpers hebben hen al enige tijd niet meer gevonden. Ze hebben zich alle twee van hun kant in verdwijnen geoefend. Maar nu is het tijd voor een comeback. Wel eerst nog een paar rekeningen vereffenen: met zichzelf, het theatermilieu en de rest van de wereld.

Wanneer

  • za 26 januari 2019
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 14,00 (Vrijetijdspas: 12 euro)

Waar

naam
GC de Nestel
adres
Buisstraat 19c2890 Sint-Amands

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be

Info

Het is allerminst zeker dat het een blijspel wordt, maar je weet maar nooit...

Na de stukken 'De conference', 'Iguanodons', 'De laatste hongerkunstenaar', 'Guernica' en 'Knock Out' schrijft Jo Van Damme opnieuw een theatertekst voor acteur Bob De Moor. Dit keer geen monoloog, maar een stuk voor twee acteurs. De Moor deelt het podium met Dirk Buyse.

Dirk Buyse en Bob De Moor delen een rijk theaterverleden. In de jaren 80 speelden ze samen bij het BKT (Brussels Kamertoneel). Ook bij De Tijd stonden ze vaak samen op scène en brachten ze teksten van o.a. Filip Vanluchene op de planken. In 1987 maakten ze samen met Eric De Volder het legendarische 'Achiel De Baere'. Ze troffen elkaar opnieuw in stukken van het Vernieuwd Gents Volkstoneel, zoals 'Sinatra' en 'Vergeet het!'.

Mieke De Groote neemt de regie voor haar rekening. De Groote doceert aan het Conservatorium in de Singel te Antwerpen en werkte o.a. bij De Tijd, KVS, NTGent, Theater Malpertuis, Toneelhuis, les ballets C de la B, Blauwe Maandag Compagnie, Het Zuidelijk Toneel, Orkater, Ro Theater, Het Nationaal Toneel en t'arsenaal. Daarnaast kennen we haar uit 'Het Eiland', 'Code 37' en 'Van Vlees en Bloed'. Momenteel is ze te zien in de VTM-serie 'Cordon'.

Het decor is van de hand van Niek Kortekaas.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten