Naar inhoud

Kopen van een kleine Landeigendom met een VMSW-lening

De door de erkende maatschappijen van de VMSW gebouwde groepbouwwoningen of appartementen zijn nieuwe sociale koopwoningen die onmiddellijk worden verkocht.  Deze koopwoningen worden traditioneel in sociale woonwijken gebouwd, maar ook in inbreidings- en vervangingsbouwprojecten worden woningen en eventueel appartementen aangeboden. Hiervoor moet je je inschrijven op de wachtlijst, met een inschrijvingsgeld  per deelgemeente.

Afwerking:
met uitzondering van de installatie van de keuken en het plaatsen van vloeren en wandtegels, zijn de woningen volledig afgewerkt.

Ramingsprijs:
in deze prijs in begrepen:
- prijs van de woning (incl. architectenkosten, aansluitingskosten gas, elektriciteit, water, aanleg van oprit en voortuin, perceelafsluiting)
- BTW op de prijs van de woning;
- prijs van de grond

Toegepaste rentevoet
: De rentevoet is afhankelijk van jouw inkomen en wordt voor jouw persoonlijk berekend.  De rentevoet is variabel en wordt om de vijf jaar aangepast in functie van jouw inkomen.

Maximum leningsbedrag
: de hypothecaire lening kan tot 100% van de kostprijs bedragen.

Duur van de lening:
tot 20 jaar (mits VMSW-goedkeuring langer mogelijk).

Schuldsaldoverzekering:
een voordelige schuldsaldoverzekering kan via de VMSW worden afgesloten.

Fiscale aftrekbaarheid: je kan jaarlijks zowel de afgeloste kapitalen als de betaalde intresten bij jouw aangifte in de personenbelasting inbrengen.