naar top

Werken Kalfort fase 2

do 19 oktober 2017
Eind november 2016 startte aannemer DCA met de tweede fase van de herinrichtingswerken in Kalfort. Dit tweede deel is opgesplitst in 9 deelfasen zodat de verkeershinder zo beperkt mogelijk blijft.

De straatriolering in de Schipstraat is intussen volledig aangelegd en de woningen worden volop heraangesloten. Dit is ook het geval in een stukje van Winkelveld en in een deel van de Coolhemveldstraat. De aannemer is bezig met het voorbereiden van de wegopbouw en heeft de nieuwe straatkolken al geplaatst. Ook de drempels in Winkelveld en Schipstraat zijn geplaatst. Verder voorziet de aannemer op vrijdag 20 en maandag 23 oktober de aanleg van boordstenen en gootstructuren. Dit gebeurt grotendeels door glijbekisting en dus moeten alle wagens of andere obstakels van de baan zijn.

Daarna worden de voetpad zones maximaal met fijne steenslag aangevuld zodat het terug iets comfortabeler wordt om tot aan de woning te geraken. Midden november wordt er dan volop aan de voetpaden geklinkerd en komt er dus een definitieve verharding. De asfaltlagen worden op waarschijnlijk op 20 november en 27 november gelegd. Het mag dan niet vriezen of regenen.

Bij enkele woningen moet er nog regenwater op private eigendom worden afgekoppeld. Dat werk staat momenteel voor december gepland.

Er wordt voor begin januari geen nieuwe werfzone of fase meer opgestart zodat iedereen veilig en proper de feestdagen kan overbruggen.

Nieuwsoverzicht